Annons

Vinprovning och konstgalleri – nyheter på Solnas äldreboenden

Från och med 1 mars 2010 kommer Solna, som första kommun i Sverige, erbjuda sina äldre en möjlighet att välja vård- och omsorgsboende utifrån personliga intressen. Nu är det klart vilka entreprenörer som kommer att driva de nya profilboendena.

– Vi kommer bland annat få se konstgalleri på Berga, inbjudna krögare på Hallen, Skype-uppkopplingar på Björkgården och egna husdjur på Tryggheten. För mig känns det bra att de äldre kan få service och vård utifrån sina personliga intressen och jag är övertygad om att det här är framtidens melodi i upphandlingar, säger Malin Appelgren, ordförande i omvårdnadsnämnden.

De olika profilerna har tagits fram i nära samarbete med stadens pensionärsorganisationer. De entreprenörer som har ansökt om att driva boendena har lämnat utförliga beskrivningar i sina anbud om hur de ska leva upp till de profiler som Solnas äldre har valt ut. 

 

– Att vi fått in bra anbud från femton olika entreprenörer visar tydligt att Solna är en bra kommun att bedriva äldreomsorg i. Det är också väldigt roligt att vi får en så bra blandning av stora och små företag, säger Malin Appelgren.

Solna har nio vård- och omsorgsboenden. Sju av dem har nu upphandlats enligt LOU, lagen om offentlig upphandling. Totalt upphandlas 454 vård- och omsorgsplatser. Det är en kvalitetsupphandling, dvs. priset är fastlagt och anbudsgivarnas angivna mervärden värderas.

Solnas nya profilerade äldreboenden: 

  • Berga vård- och omsorgsboende – profil Konst/Hantverk – entreprenör Temabo AB
  • Ametistens vård- och omsorgsboende – profil Litteratur/Film/Teater/Historia – entreprenör Carema Äldreomsorg AB
  • Hallens vård- och omsorgsboende – profil Mat/Dryck – entreprenör Aleris omsorg AB
  • Oskarsro vård- och omsorgsboende – Sång/Musik/Dans – entreprenör Kavat vård AB
  • Polhemsgårdens äldreboende – profil Natur/Trädgård – entreprenör Förenade Care AB
  • Trygghetens vård- och omsorgsboende – profil Djur – entreprenör Aleris omsorg AB
  • Björkgårdens vård- och omsorgsboende – profil IT – entreprenör Förenade Care AB

För mer information, kontakta:

Malin Appelgren, ordförande i omvårdnadsnämnden, 08-734 25 32

Elisabeth Sundelin, stabschef omvårdnadsförvaltning, 08-734 20 15

 

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna har någonting att erbjuda alla, såväl boende som besökare och företagare.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Vinprovning och konstgalleri – nyheter på Solnas äldreboenden"

  1. Äntligen, trevligt med valmöjlighet och aktiva erbjudanden istället för förbud som tex djurförbud på äldreboenden i Gnesta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.