Annons

Vilka bra rutiner har ni på jobbet?

Gott nytt år allesammans! Vi hoppas att ni haft det bra över jul och nyår och att ni känner er peppade att fortsätta dela med er av kunskap och inspiration så att äldreomsorgen kan bli ännu bättre. För det blir den. Genom allt det där som ni på olika sätt, dagligen gör på jobbet. Med andra ord, genom rutiner. För så sker förändring och förbättring, förfining om ni vill. När vi i stort och smått förändrar det vi varje dag gör och som vi ofta inte ens tänker på att vi gör.

Visst, det kan låta trist det där med rutiner. Men faktum är att det är genom våra rutiner som vi till stor del lever våra liv (oavsett om vi tycker att det låter trist eller inte) och det är genom våra rutiner på jobbet som vi kan påverka andra människors liv. Alltifrån de större besluten vi fattar till hur vi möter andra människor. Vad vi är ute efter på jobbet är således bra rutiner, som gör äldreomsorgen ännu bättre. Vilka rutiner det handlar om beror naturligtvis på vilken yrkesroll och vilket uppdrag har och ni får gärna dela med er av egna erfarenheter. Vilka bra rutiner har du i ditt arbete? Vilka nya och bra rutiner har ni skaffat er på er arbetsplats? Berätta gärna.

Nu handlar ju inte allt i livet om att göra äldreomsorgen ännu bättre. Rutiner, dvs vanor, är det som avgör och förändrar våra livet över huvud taget. Jag vet inte om ni har givit er själva några nyårslöften eller inte, men om ni har gjort det tror jag det är viktigt att vara klar över varför man givit dem, dvs varför man vill uppnå det man vill uppnå. För det är i själva varföret som motivationen ligger och varför är också en bra fråga att ställa sig när man planerar förändringar på jobbet. Vad är det vi vill uppnå och varför vill vi uppnå det?

LÄS MER:  Vad är egentligen en guldkant?

Sådär. Med den här aningens filosofiska inledningen på det nya året önskar vi alla ett gott nytt 2018.

Har ni förresten givit några nyårslöften som har med jobbet att göra?

Allt gott!

Lill och Linda

 

Bli den första att lämna en kommenter på "Vilka bra rutiner har ni på jobbet?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.