Annons

Vilka är dina 5?

Hej!
Så här i augusti vimlar det av tips om hur man bäst klarar övergången från semester till att börja jobba igen. Vanliga tips är att försöka börja med en kortvecka, ta det lite lugnt i början och att försöka bevara sommarkänslan. Det är ju faktiskt fortfarande sommar även om semestern är slut.

Nu är det inte så att alla tycker att det är segt eller trist att börja jobba igen, men om någon tycker det kan jag rekommendera tipsen på Visions hemsida. Framför allt det tipset som handlar om att aktivt söka upp de mest engagerade personerna på jobbet. De som är positiva, har idéer och energi. De som vill något konstruktivt helt enkelt. För det där smittar av sig. Tänk på talesättet ”man blir som man umgås”.

En mer utvecklad variant av det talesättet är ”du är ett genomsnitt av de 5 personer du umgås mest med”, och visst är det en intressant tanke och mer än så. Det gäller alltså att se till att man på jobbet (naturligtvis även i resten av livet inklusive det digitala livet, men nu handlar just det här om jobbet) ha människor omkring sig som man inspireras av och som man kan lära av. Själv kan jag enkelt se vilka några av de 5 i jobbet är, men inte alla. Trots att det handlar om människor som jag säkert låter mig påverkas en hel del av.

Vet ni vilka era 5 på jobbet är? Och är det de 5 ni vill? Om inte är tipset således att söka upp de andra, dem ni vill inspireras av.

LÄS MER:  1,3 miljoner

Ha det gott! // Lill

 

Bli den första att lämna en kommenter på "Vilka är dina 5?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.