Annons

Vidareutbildad undersköterska fick jobb som Omsorgshandledare!

Mona Bengtsson är undersköterskan som vidareutbildat sig på distans på Skövde Yrkeshögskola och som numer arbetar som Omsorgshandledare i Stenungsunds kommun.

Om vi backar lite i tiden så arbetade Mona inom den palliativa vården men ville vidareutbilda sig inom välfärdsteknik. Under denna utbildningsperiod fick hon höra talas om äldrespecialiserad undersköterska och blev väldigt nyfiken.

De olika ämnesområdena i utbildningen verkade passa för Monas önskan att bredare kunna påverka sitt arbete. Med utbildningen i botten hoppades Mona att det skulle gå enklare att påverka arbetssituationen ute på fältet och kunna skapa en bättre arbetsmiljö. Men det var framförallt att så stor del av utbildningen handlade om äldres hälsa samt psykisk ohälsa som gjorde Mona intresserad. Hon blev nyfiken och hoppade på även denna distansutbildning och i dagläget har Mona avverkat halva tiden, dvs 1 år av sammanlagt 2 års halvtidsstudier.

Cirka en tredjedel av utbildningen handlar om äldres hälsa och ohälsa med bland annat frågor som; Vad kan vi som personal göra för att de äldre ska må bra och hur ska vi förbättra deras vardag? Vilka verktyg behöver jag för att stödja och handleda den äldre, de anhöriga och mina kollegor? 

Förutom hälsodelen så innehåller utbildningen ämnen som palliativ vård, kommunikation och välfärdsteknik mm – en perfekt kombination tyckte Mona som nu under utbildningens gång hittat en tjänst i Stenungsunds kommun som Omsorgshandledare. Ett arbete som bland annat innebär att arbeta för att säkra kvaliteten i verksamheten, handleda undersköterskor och introducera nyanställda och elever, stödja kollegor, arbeta med avvikelser mm. Arbetet som Omsorgshandledare är ett jobb Mona stormtrivs med och som hon, tack vare sin vidareutbildning fått möjligheten till!

Är du undersköterska och intresserad av att vidareutbilda dig så finns möjlighet till detta – på halvtid och på distans. VÄLKOMNA!!  Läs mer och anmäl dej här >>>

 

Bli den första att lämna en kommenter på "Vidareutbildad undersköterska fick jobb som Omsorgshandledare!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.