Annons

Vi vill inte bli gamla

Författarna till boken "Vi vill inte bli gamla"

– Vi är rädda för att bli gamla. Vi litar inte på att samhället kommer att ge den vård och omsorg vi vill ha.

Vi vill som gamla ha samma valfrihet att styra våra liv som vi haft under hela livet, men då måste vi ta mer ansvar och själva betala mer än idag, detta menar författarna som har fått stort gensvar för deras oro kring och ifrågasättande av dagens äldreomsorg.

Författarna: Berit Rollén har bland annat varit verksam som journalist, statssekreterare, generaldirektör för AMU-Gruppen och Invandrarverket samt landstingsdirektör. Monika Olin Wikman är jurist. Hon har haft ledande befattningar inom bland annat Socialdepartementet och Socialstyrelsen samt varit landstingsdirektör.

SNS debattbok Vi vill inte bli gamla – som äldreomsorgen ser ut idag bygger på personliga intervjuer med ledande politiker, samhällsdebattörer och entreprenörer om äldreomsorgen. Intervjuerna ger belägg för att det finns stora brister när det gäller såväl kvantitet som kvalitet i vården. Det saknas kunskaper och planering, nytänkare har svårt att ta sig fram. Ett nytt perspektiv på ansvarsfördelning mellan samhälle och individ bildar bakgrund till en rad konkreta förslag från författarna som rör såväl samhället som de enskilda. Till detta läggs ett brett faktakapitel om dagens äldreomsorg.

Boken har fått stor uppmärksamhet i en rad olika tidningar bland annat i Dagens Nyheter, Svenska Dagbldet, Sydsvenska dagbladet, Hallands Nyheter och Dala-Demokraten och kostar 254:- inkl. moms. Frakt tillkommer.

Beställ med ett mail till bokshop@minsektor.se eller ett fax till 08-571 541 12. Uppge titel, antal, leverans- och fakturaadress.

Bli den första att lämna en kommenter på "Vi vill inte bli gamla"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.