Annons

Vi skriver det vi vill. Ni läser det ni vill.

Franska journalister och tecknare har tystats av terrorister, som inte gillat det som skrivits och ritats. Som tycker att det är rätt att skjuta människor som har andra åsikter än de själva. Det var en attack mot yttrandefriheten. Därmed en attack mot demokratin.

Det är vare sig stor journalistik eller vass satir vi på Äldrenytt ägnar oss åt. Inte på något sätt. Men vi skriver vad vill, och därmed är vi en del av det fria ordet och en förutsättning för ett demokratiskt samhälle. På samma sätt som ni läsare är en del av demokratin eftersom ni läser det ni själva vill.

Yttrandefrihet och demokrati är inget givet, ingen naturlag. Våra demokratiska rättigheter behöver användas och försvaras. Inte för att vi nödvändigtvis håller med om allt som skrivs eller sägs, utan för att vi tycker att det ska få sägas och skrivas ändå.

Idag går våra tankar till de fransmän som tystades igår och till deras anhöriga. Vi kommer även fortsättningsvis att skriva det vi själva vill och stödja dem som gör detsamma.

Göteborg den 8 januari 2015
Lill Jansson och Linda Marklund

1 Comment on "Vi skriver det vi vill. Ni läser det ni vill."

  1. Bra! Tack för det! Helt rätt att det inte bara handlar om den journalistik som ligger i frontlinjen utan hela det fria utbytet av tankar och åsikter. En av grundstenarna i demokratin. MVH!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.