Annons

Vi rullar ut röda mattan. Välkomna till Inkontinensbloggen.

Mer än en halv miljon människor i Sverige lider av någon form av inkontinens. Och ja, det handlar i de flesta fall om att lida. Inte minst för att det är ett problem som vi sällan talar högt om. Vi på Inkontinensbloggen tänker tala högt om inkontinens och vi vill gärna ha din hjälp. Oavsett om det handlar om att du arbetar i äldreomsorgen och kommer i kontakt med inkontinenta personer i ditt arbete eller om du själv är drabbad av urinläckage – som är vad inkontinens handlar om.

När vi funderade på vad den här bloggen skulle heta, var ett förslag Kontinensbloggen, dvs att vi vände på det, såg problematiken ur ett positivt perspektiv, ja jag tror att ni förstår hur vi tänkte. Men så tänkte vi ett varv till och insåg att det faktiskt är inkontinens det handlar om, och inkontinens är inget farligt ord, det är bara ett ord, och något som vi av någon anledning talar tyst om.

Kan vi sluta med det? Att tala tyst om inkontinens. Kan vi hjälpas åt att lyfta frågan, att sprida lösningar? Vi tänker använda den här bloggen till att göra det och ni får gärna hjälpa till. Har ni något ni vill dela med er av? Stort eller smått? Gör det. Hör av er till mig så ska jag publicera det ni vill ha publicerat. Varmt välkomna till Inkontinensbloggen allesammans!

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Vi rullar ut röda mattan. Välkomna till Inkontinensbloggen."

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.