Annons

Vi kämpar på. Och lär oss.

Vi lever alla under press nu, mer eller mindre. Inte minst alla ni som arbetar med att vårda och ta hand om äldre personer. Därför blir jag så glad när jag mitt i det tunga, ser i mitt facebookflöde hur bra äldreomsorgen ändå verkar fungera. Trots oro och personalbrist och besöksförbud och säkerhetsföreskrifter och allt annat, verkar ni ha äldreomsorgen under kontroll. Jag förstår att det finns undantag, men det är tydligt att det finns en anda av att hjälpas åt och att tillsammans ska vi lösa det här. Det är som att all kompetens mobiliseras alldeles extra och helt plötsligt har vi förmåga att tänka om. Jag säger inte att det är så överallt, men om ni känner igen er, finns det t o m lärdomar att ta med sig? Sedan, när vi är igenom det här.

Just nu är vi mitt i en kris och det finns skäl att tro att den kommer att bli värre innan den är över. Men någon gång är den över och själv ska jag försöka ta med mig det jag lär mig just nu. För oavsett vad vi har för arbetsuppgifter i våra jobb, tror jag att vi just nu ser vad som är viktigast, vad som är själva kärnan i våra uppdrag och därmed också vad som ska prioriteras. De insikterna kommer vi ha nytta av när det här är över.

För tredje veckan i rad, säger vi Lycka till! Vi kämpar på. Och lär oss.

LÄS MER:  Lite mindre av "det får inte jag bestämma"

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Vi kämpar på. Och lär oss."

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.