Annons

Verkstad som vanligt för vår del

Just nu pågår det som kallas för Almedalsveckan. I Visby samlas politiker, lobbyister, journalister och för all del alla möjliga andra och pratar om det som var och en av de här grupperna tycker är viktigast. En oändlig mängd seminarier och mingel arrangeras och även om det är oklart vad alltsammans leder till, kan jag konstatera att det pratas mycket om äldre människor och om äldreomsorg. Om teknik, om bostäder, om sjukvård, om ledarskap, om värdighet, om läkemedel, om kvalitet, om att mäta kvalitet – ja, om det mesta. Så pratas det om ansvar, om vem eller vilka som ska ta ansvar för allt det här, se till att det blir verkstad. Vad ska staten ta ansvar för? Vad ska kommunerna ta ansvar för? Vilket ansvar har vi själva som enskilda individer? Vad kan den sk marknaden sköta?  Och det är väl här som det börjar bli lite luddigt. För som alltid är det skillnad på prat och verkstad.

För vår del är det dock verkstad som gäller hela sommaren. Äldreomsorgsbloggen uppdateras som vanligt varje dag och vårt nyhetsbrev kommer som vanligt varje vecka. En skön sommar vill vi önska er och en bra semester. I Visby skiner solen och nu ska jag gå ner till havet och bada. Sedan ska jag gå och lyssna på ett seminarium om – just det, äldreomsorgen. // Lill

LÄS MER:  Kortare arbetstid i teori och praktik

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Verkstad som vanligt för vår del"

  1. Hoppas att Ni Lill och Linda får en skön sommar och så vill jag harangera Er för er fantastiska förmåga att få till tänkvärda inlagor. Inlagor som berör alla som har eller haft något att göra med vårdandet av äldre och sjuka.

    Beträffande Almedalen, så är det som vanligt en jädrans massa ”rundsnack”. Politikerna som samlas där i sommarfagra Visby, bibehåller sig som vanligt rätten att lova mycket runt det dom vet att dom senare kommer att hålla väldigt tunnt!

  2. Redaktionen | 9 juli, 2012 kl. 14:06 | Svara

    Tack Gunnar! Vi hoppas att även du får en skön sommar. Hälsningar från Linda och Lill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.