Annons

Veckans Lill-krönika

Femtioen körlektioner, hundratals mil med någon av mina föräldrar bredvid i passagerarsätet, en liten krock och tre uppkörningar. Det var vad som krävdes för att jag skulle få mitt körkort för tjugofem år sedan. Jag kan inte minnas att jag då tyckte jag var särskilt dålig på att köra bil (tvärtom antagligen om jag känner mig själv rätt), men jag minns bilskolelärarens tjat om INLÄRNINGSPLATÅER. Med jämna mellanrum brukade han ta fram ett papper och rita någon slags kurva. Hur kurvan gick sakta uppåt, och sedan ned en liten sväng, upp igen för att sedan plana ut. Det där raka strecket, det utplanande strecket, det kallade han för en platå, även om jag nog inte begrep varför han ritade den där kurvan gång på gång. Läs mer >>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Veckans Lill-krönika"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.