Annons

Veckans Lill-krönika

Visst är det konstigt att vård- och omsorgspersonal måste gå på kurs för att lära sig om bemötande? LÄRA SIG hur de ska bemöta omsorgstagarna? Borde de inte kunna det? Är det inte därför man väljer ett vårdyrke? Borde inte bemötande vara just det som de är bra på, bättre än oss andra? Ska det vara så svårt att BEMÖTA gamla människor på ett respektfullt sätt?

Det är inte jag som undrar, som ställer de här frågorna, utan en sjuksköterska som skriver en avhandling om just bemötande. Bemötande av äldre personer. Jag pratade med honom för ett år sedan, möjligen är han redan klar med sin avhandling, men jag minns att jag höll med honom, även om jag själv aldrig tänkt i de banorna utan glatt läst böcker och gått på föreläsningar i ämnet. Bemötandeämnet. Tänkte att de skulle göra mig bättre på att bemöta människor på ett sätt som människor vill bli bemötta. Läs mer>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Veckans Lill-krönika"

  1. Det borde vara någon form av lämplighets-krav när det gäller bemötande. Höga betyg säger ingenting om hur personen i fråga är lämpad att arbeta med äldre och dementa människor.Har sett skrämmande bevis på hur högt utbildade syrror behandlar äldre,och det är skrämmande! Och dessutom får berörd person arbeta kvar trots anmälan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.