Annons

Veckans Lill-krönika

I det här nyhetsbrevet kan ni läsa om Sveriges sämsta chef. Det är naturligtvis inte sant, att just den här personen är Sveriges sämsta chef, det kan journalisten som skrivit artikeln inte veta, men antagligen är det en rubrik som lockar till läsning. Själv var jag tveksam till att ha med artikeln i nyhetsbrevet, det känns lite grand som att snacka skit, som att gotta sig i någon annans elände, vilket jag inte har någon lust att uppmuntra till eller ägna mig åt. Däremot tänker jag att det finns något att lära här. Artikeln lyfter fram vissa förhållningssätt eller egenskaper som generellt sett fungerar mindre bra för en chef, och det skadar inte att fundera på om jag själv gör på samma sätt som just den här chefen. Dessutom uppmanar artikeln till att reflektera kring offentliga chefsuppdrag över huvud taget. Dem borde vi nämligen prata mer om, tycker jag. På vems uppdrag utför jag mitt arbete? Vem eller vilka är det egentligen som ska vara nöjda med resultatet av arbetet? Självfallet ska så många som möjligt av dem som är inblandade vara nöjda, men om vi drar det till sin spets, var hamnar vi då? Läs mer>>

LÄS MER:  Schemaläggning då och nu

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Veckans Lill-krönika"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.