Annons

Veckans Lill-krönika

Så här års går det knappt att läsa en veckotidning eller en kvällstidning utan att få goda råd om hur man mjukstartar på jobbet efter semestern. I stora drag handlar det om att man ska ta det lugn. Se till att ta långa luncher med folk man gillar, samtala med sina arbetskamrater om ledigheten som varit, bli peppad helt enkelt. ”Behålla semesterkänslan” är ett uttryck som används frekvent. Jag säger inget om det. Det är väl fint om man kan göra så. Frågan är bara för hur många det är möjligt.

I Göteborgs-Posten läste jag häromdagen att den typiska kvinnan i Göteborg jobbar som undersköterska. Över 25 000 tusen kvinnor i Göteborg arbetar som undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter med mera. Det är ganska många det och jag tänker att med undantag för Stockholm är det väl rimligt att tro att det relativt sett ser ungefär likadant ut i hela landet.

Nu är det ganska många år sedan jag jobbade direkt med någon typ av omsorgsarbete, men som jag minns det, fanns det inga som helst möjligheter att mjukstarta när man kom tillbaka till jobbet efter semestern. Läs mer>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Veckans Lill-krönika"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.