Annons

Varför gör vi inte på bästa sätt?

Vad är det som får oss att göra saker som är mindre bra, när vi vet att de går att göra bättre? Jag inser att om ni kan besvara den frågan som så blir det Nobelpris, men kan vi inte nosa lite på den i alla fall? Förra veckan skrev jag om inkontinensskydd och att man på ett äldreboende i Danmark arbetar på ett sätt som gör att inkontinensskydd inte behövs. En del av er som kommenterat säger att det är fullt möjligt med ett sådant arbetssätt, andra säger att det är orealistiskt. Vad jag funderar på är då om de olika uppfattningarna beror på olika faktiska och konkreta förutsättningarna. Handlar det om bemanning eller något sådant? Eller handlar det om inställning?

Igår pratade jag med en kvinna som har sin farfar på ett äldreboende i en grannkommun. Hon sa att vissa dagar får farfar ett Mariekex till förmiddagskaffet och vissa dagar får han hembakad sockerkaka. Och ja – precis som ni misstänker, det avgörs av vilka det är som är i tjänst under förmiddagen. En del hinner baka, andra hinner inte baka. Som det är. På alla arbetsplatser. Vi prioriterar olika saker, vi är olika snabba, har olika inställning. Men är det även svaret på inkontinensskyddsfrågan? Är det sådana saker som gör att de som bor på ett äldreboende inte behöver använda inkontinensskydd medan de som bor på ett annat behöver göra det? Eller handlar det om kunskap? Att vi faktiskt inte vet vad som är möjligt, att något går att göra bättre? Vad handlar det om egentligen? // Lill

LÄS MER:  Längtan

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

7 Comments on "Varför gör vi inte på bästa sätt?"

  1. Hellre mariekex än inkontinensskydd. Jag menar…hellre att personalen har tid att ta mig till toaletten än att de tar sig tid att baka. Samma tid bara olika prioriteringar.

  2. Det ar eg mycket enkelt manga anser att de har inte betalt for det ”lilla” extra Det ar darfor de basta boenden alltid beskrivs av personalen att det ar en form av medlevarskap nar man arbetar pa ett aldreboende Vi ”bor” dar ett antal timmar om dagen och jag vill gora det trevligt for bade de som bor 24 timmar och deras anhoriga for mig sjalv och mina kollegor. Men har kommer de att problem manga boenden ar inte byggda for att fungera med ett sant tank en del ar gamla sjukhus, Men aven en del nya ar inte bygda som om det var ett kollektiv som bodde dar

  3. Duktig i äldrevård har sedan urminnes tider räknats de som städar gnider och fejar och i ditt exempel bakar. De som ger sig tid att låta omvårdnaden gå i lugnt tempo och ta chansen att sätta sig en stund och språka med vårdtagaren är inte de som bakar varje dag!

  4. En del hinner väldigt mycket och kan sätta fart på det mesta. Har en god analytisk förmåga att göra saker vid rätt tillfälle tex. att baka en sockerkaka. Medan många har brist på motivation och kanske tar mer raster, röker etc. och är där för lönens skull.

  5. Att baka en sockerkaka tar kanske 5-7 minuter max (lika lång som en rökpaus?) Att baka den är säkert inte anledningen till att man inte skulle hinna följa med in på toa….. En del hinner mycket, andra hinner ”inget”.

  6. Jag håller med Dej till fullo Karin! Till 100%.En kommentar från mej skulle bli ett plagiat av Din kommentar!!

  7. Det handlar om både om bristande kunskap och bristande resurser. Vad jag upplever är att många som jobbar i demensvården inte känner till är att inkontinens är ett sent symtom i demenssjukdom, men bristande lokalorgentering är ett tidigt symtom. Jag hör ofta personal som tror att inkontinens tillhör demenssjukdomen. Jag tänker i bland på hur mycket pengar som felaktigt läggs på dyra inkontinensmatrial, tänk så mycket bättre saker vi skulle kunna använda pengarna till. Men allt hänger ihop ska man ges möjlighet att arbeta rätt så krävs tillräkligt med personal det går aldrig att bortse ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.