Annons

Vårdutbildning inte nödvändig (insändare i Norran)

Jag läste på omvårdnadsprogrammet i Skellefteå. Jag valde programmet för att få arbeta med människor, snabbt få jobb och känna att mitt arbete gör nytta. Men nu när jag är utexaminerad ser jag att min utbildning egentligen var helt oviktig. Läs mer på www.norran.se>>

LÄS MER:  Schemaläggning då och nu

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Vårdutbildning inte nödvändig (insändare i Norran)"

  1. Jag håller med dig, gjorde precis samma sak, utbildade mig till undersköterska förkovrade mig i demenssjukdomar och palliativ vård. vad hade jag för det, ingenting. desutom som utbildad är det svårt att komma med ideer och lite nytänkande, då blir man snabbt utfryst och ignorerad. vid det till fället jag jobbade fanns ingen undersköterska anställd. Tycker detta är så himla tråkigt. Man orkar inte engarera sig när ingen bryr sig.

  2. Jag anser att utbildning är jätteviktigt i detta komplicerade yrke – vården av våra gamla. Tyvärr har jag märkt att det av ”gammal vana/hävd” anställs alltför många outbildade, ”folk från gatan” – ”släkt/vänner eller andra närstående som behöver arbete” ! Vårt betydelsefulla, komplicerade arbete kommer aldrig att värdesättas om detta får fortsätta. Till alla som funderar på att satsa på utbildning: gör det! Fortsätt kämpa – vi måste orka – kunskap är lätt att bära! Till dig fr Skellefteå o Birgitta – jag skulle ha anställt er!

  3. Finns det några andra jobb där folk inte lyssnar på dem som har utbildning? Helt idiotiskt om ni frågar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.