Annons

Var finns äldreomsorgens blondinbellor?

Har ni hört talas om Blondinbella? Om inte, kan jag berätta att det är en ung kvinna, som drog igång en blogg när hon var i fjortonårsåldern och rätt så snabbt förstod att hon skulle kunna tjäna pengar på den och ringarna på vattnet efter den. Idag driver hon framgångsrikt ett antal egna företag.

Blondinbella heter egentligen Isabella Löwengrip och igår lyssnade jag på en lång intervju med henne. Och blev alldeles tagen. För vilken kraft hon utstrålar. Full av idéer och tankar om hur hennes företag kan utvecklas och om vilka nya företag som kan behövas för att förverkliga andra idéer och planer på vad som behöver göras för att ro dem i land och inte rädd för att misslyckas, för helt trygg i vetskapen om att inte allt bär men att man i processen ändå lär sig sådant som man kan ha glädje och nytta av i något annat sammanhang. Bra idéer är det många som har, ibland riktigt bra idéer. Att ta dem vidare däremot, att göra något av dem, det är en helt annan sak. Det kräver inte minst självdisciplin, och där är vi många som glider av banan.

Jag skulle vilja veta mer om de blondinbellor som finns i äldreomsorgen. Personer som faktiskt har orkat förverkliga sina idéer och därmed varit med och utvecklat äldreomsorgen. Oavsett om man har gjort det på sin egen arbetsplats eller om man gått vidare till något annat sammanhang. För de personerna borde också intervjuas. Så att vi andra kan inspireras. Ni som har en Blondinbella i närheten, ni får gärna ge mig namn och lite mer uppgifter. För jag gör gärna den där intervjun.

Ha en skön vecka! // Lill

LÄS MER:  Samvetsstressen

1 Comment on "Var finns äldreomsorgens blondinbellor?"

  1. Hej! Jag läste ditt inlägg och tycker du beskriver min vän Libertas jobb. Ta en titt här:
    https://www.facebook.com/pages/Hälsocoachen/163918563636766

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.