Annons

Vad tycker du?

Vi vuxna måste ta hand om våra gamla föräldrar och sluta lägga ansvaret på staten, anser Calle Schulman, som vårdade sin pappa ända till slutet. ”Åldrandet handlar inte bara om årtal, utan om brutna ben, senilitet och byte av nedkissade lakan – åldrandet är inte vackert.” ”Kanske är det bra för oss att ge tillbaka lite av allt som våra föräldrar en gång offrade.” Läs mer på expressen.se>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

4 Comments on "Vad tycker du?"

  1. Läs ämnet Social omsorg!!Det har pågått och det pågår forskning i ämnet alltjämt, tiden är förbi för allmänt tyckande inom äldreomsorgen.

  2. Jim-Alex Minorsson Hirschi | 11 december, 2008 kl. 16:14 | Svara

    Jag håller inte med Calle Schulman. Vi får inte glömma att de flesta faktiskt tar hand om sina anhöriga. Utan anhörigvårdare skulle hela äldreomsorgen rasera. En annan aspekt som glöms bort är att det ofta är kvinnan som får ta hand om sjuka föräldrar och svärföräldrar, se till och passa barn och barnbarn och samtidigt arbetar inom den kvinnodominerande förskolan eller äldreomsorgen. Sedan har inte alla av olika skäl en god relation till sina föräldrar, som vi bör låta bli att moralisera över. Vill Du som barn sköta om en förälder som kanske inte funnits där för Dig som barn, som ägnat sig åt jobb och sprit? Vi får heller inte glömma dessa historier. Vi uppfostras att leva våra egna liv och jag har sett människoöden där både make/maka och barn nästan tagit kål på sig själva för att finnas där och ta hand om sin sjuka anhörig. Därför behövs en äldreomsorg med kunniga och engagerade medarbetare som ger omsog av hög kvalitet där de anhöriga ses som en tillgång för att den enskilde ska få leva sin sista tid i livet så bra som möjligt.

  3. Hej Bettan! Jag undrar vad du menar med ditt meddelande att läsa social omsorg.

  4. Har själv arb. inom vård o omsorg i mer än 30 år. Vill inte påstå att allt var bättre under kommunal ledning, men de privata aktörerna ser bara till lönsamhet. Anställer helst folk med låga lönekrav, ingen erfarenhet och i vissa fall ej kunskap i svenska. Kan det bli annat än dålig vård. Vad får det kosta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.