Annons

Vad önskar du?

Det är några år sedan jag först hörde talas om Bronnie Ware och det är nästan på dagen nio år sedan jag berättade om henne här i nyhetsbrevet. Men mellan då och nu har jag tänkt på henne och hennes bok många gånger. Bronnie Ware är sjuksköterskan som dagligen kom i kontakt med personer som snart skulle dö och som i sina samtal med dem upptäckte att många ville prata om vad de ångrade och vad de önskade att de gjort annorlunda i sina liv. Och det fanns ett mönster. Det handlade ofta om samma ånger och samma önskningar. Det är kanske inga nyheter, men visst kan det vara bra att påminna oss själva om våra önskningar ibland? Kanske känner ni igen önskningarna, kanske har ni andra. Kanske går det dessutom att göra något åt dem redan nu så att önskningar och ånger inte behöver finnas så starkt när det är dags. Här är listan över vad de som snart skulle dö, berättade för Bronnie Ware och som hon sedan skrev om i sin bok. Vad önskar du själv?

  • Jag önskar att jag levt livet som jag själv ville och inte anpassat mig så mycket efter andras förväntningar
  • Jag önskar att jag inte hade jobbat så mycket
  • Jag önskar att jag hade vågat vara mer ärlig med mina känslor
  • Jag önskar att jag hållit bättre kontakt med mina vänner
  • Jag önskar att jag tillåtit mig själv att vara lyckligare

LÄS MER:  Onödigt ensamt?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Vad önskar du?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.