Annons

Vad gör ni med julmatsresterna?

Många suckar över julmaten som åker in och ut från kylskåpet veckan efter jul, maten som aldrig vill ta slut och som står en del upp i halsen. Fast det gäller inte mig. Jag gillar rester. Gillar att ta vara på det som finns och att låta julen dröja kvar – och bara sakta försvinna i takt med att julmaten i kylskåpet försvinner. Det är en del av min jul, har alltid varit. Och så vill jag säkert ha det även när jag blir gammal, även om jag bor på ett äldreboende. Läs mer på Matlust…

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Vad gör ni med julmatsresterna?"

 1. Roy Blad Husiegård | 29 december, 2011 kl. 12:53 | Svara

  Julskinkan kan man koka ärtor på, eller göra paté eller sylta på.
  Brunkålen är utmärkt att ha till kålpudding, rent utav godare.
  Pressyltan kan man hacka ner och fräsa till raggmunkar och rårörda lingon.
  Sill o matjespad är utmärkt att smaksätta köttfonder med.
  Gubbröra kan man äta ofta på olika sillsorter…Att göra av med julrester är inga problem att göra av med

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.