Annons

Vad firar ni?

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt till mig själv att jag ska bli bättre på att fira när vi lyckas bra med något på jobbet. Uppmärksamma ett extra gott resultat med en blomma, äta tårta när vi äntligen uppnått det där vi ville uppnå och inte minst – prata om det (och inte bara älta allt som kan göras bättre).  Men de där firartankarna biter inte riktigt, jag fortsätter ändå att lägga  tankekraften på de områden där jag tycker att jag borde kunna bättre, borde göra annorlunda. Inte minst för att jag någonstans vet hur jag borde göra (även om jag inte gör det). Det är en trist inställning.. Futtig på något sätt. Snål. Både mot mig själv och andra och jag ska, den här gången ska jag verkligen, försöka förändra min inställning. För jag tror det blir roligare då, och roligare gillar jag.

När det gäller det där med att fira på jobbet, säger de flesta chefer jag känner att firande är ett bra sätt att få fart på positiva spiraler och ett bra sätt att uppmärksamma och därmed uppmuntra bra arbetsinsatser. Nästan allt ljus ska riktas på det som fungerar på en arbetsplats, för då dras det som är mindre bra med av bara farten. Så säger de, och jag tycker det låter klokt. Så finns det i och för sig de chefer som säger att så fort man börjar fira och uppmärksamma, är det som att alla förväntar sig firande hela tiden, som att man inte är anställd för att göra ett bra jobb, utan att man vill ha extra belöningar så fort man nått ett gott resultat. Och kanske, kanske ligger det något i det också, tänker jag. Men för egen del, jag som kan det där med att inte fira, och är trött på det, tänker jag den här gången göra slag i saken och göra tvärt emot hur jag brukar göra. Jag ska fira.

LÄS MER:  Ett modigt debattinlägg

Det du läser är nämligen vårt femhundrade (500) nyhetsbrev och för oss är det stort och jag ska köpa något med bubbel i och skåla. Egentligen vill jag köpa Champagne, men det är möjligen att ta i för en amatör som jag. Kan hända blir det sockerdricka. Men fira ska vi göra.  // Lill

PS. Även om jag har varit usel på att fira, vet jag att ni är många som är bra på det. Vad är det ni firar på era arbetsplatser? Och hur gör ni det?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Vad firar ni?"

 1. Jag tycker att du ska bjuda på Grand, då får ni bublicitet och alla kommer att veta att ni finns, billig reklam.
  Vi apploderade och ropade bravo igår på ett möte när en av medarbetarna berättade om ett ”svårt” feedbacksamtal som gett positivt resultat. En härlig känsla!

 2. Du och Linda har all rätt att vara stolta över ert fantastiska och ihärdiga arbete som säkert är till större nytta för vårdarbetet än Ni kan ana. Det säger jag en gammal före detta anhörigvårdare som egentligen inte borde öppna ”klyket” och inte alla gånger är överrens med de unga som är arbetande inom vården.
  Ni har all heder av ert arbete och jag tycker Ni ska fira med Dunder och brak och varför inte på Grand eller på Berns.. Kan bara säga Grattis till Er!!!!

 3. Stort GRATTIS till er! Bra jobbat!
  Alltid intressant och givande att läsa era nyhetsbrev och bloggar och ni gör en god insats för alla som jobbar i och använder sig av äldrevården.
  Keep going!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.