Annons

Vad är poängen med semester?

Precis som många av er, har jag just nu semester och det är bra. För semester är viktigt. Faktiskt lika viktigt för hälsan som att motionera, enligt de forskningsresultat som ni kan läsa om i veckans nyhetsbrev. Själv har jag funderat på vad semester egentligen är, för mig. Vad är själva poängen med semestern? Mina semestrar har ju inte sett likadana ut genom åren, men kanske har de ändå haft något gemensamt. Oavsett om jag tillbringat semestern på annan ort eller på hemmaplan. Oavsett om jag varit aktiv eller mer lågmäld eller om jag semestrat i grupp eller mer med mig själv. Jo, jag tror att det finns en röd tråd. För mig är semestern nog som ett litet växthus där jag vattnar mig själv. Slänger på lite näring och rensar bort sådant som är gammalt och visset och ger mig tid att gro. Ibland testar jag lite ny näring för att se hur det funkar. Reser någonstans (dock inte i år), läser lite nya böcker med annat innehåll dem jag brukar läsa, testar en sådan där paddelbräda (i år), pratar med folk jag inte brukar prata med. Inget revolutionerande alls, men ändå lite ny näring. Semestern som ett växthus, så är det för mig. Hur ser det ut för er? Vad är poängen med semester?

LÄS MER:  Alla har sina skäl.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Vad är poängen med semester?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.