Annons

Utbildning: Att bemöta utagerande dementa – i Göteborg, Stockholm eller på hemmaplan

Inom äldreomsorgen kan det ibland uppstå situationer som känns obehagliga eller t o m hotfulla. Utbildningsdagen ger dig en ökad förståelse för vad som kan utlösa beteendet och i vilka situationer det kan uppstå.Utbildningens fokus är att förebygga genom bemötande, kommunikation och kroppspråk. Läs mer om utbildningen…

Så här tycker några av dem som gått utbildningen:
Jag arbetar med dementa som kan vara aggressiva. Hela kursen handlade om allt som händer på min arbetsplats. Föreläsaren var rolig och lättsam och vi fick lära oss flera enkla övningar. Mera utbildningar om detta – Toppen!
Anne Nilsson, Lagunen Äldreboende, Bromölla

– Klart, tydligt, lärande, intressant och roligt. Jag fick lära mig teoretiska och praktiska saker som jag inte kände till. Jag kommer att ha nytta av utbildningen eftersom vi har flera boenden med olika långt gångna demenser med aggressivitet.
Helen Lundgren, Lagunen Ekan

-Man kände sig delaktig i utbildningen med övningar och diskussioner. Bra råd och tips på ett tydligt sätt.
Vi lärde oss sånt som jag vet att jag kommer ha nytta av i olika situationer i mitt jobb.
Katarina, Boken, Habo

-Utbildningen minskar risken för skador på boende och har lärt mig att ta mig ur knepiga situationer. De praktiska övningarna var lätta att förstå och att relatera till den egna arbetsplatsen.
Ingela Björling, Birgittagården

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Utbildning: Att bemöta utagerande dementa – i Göteborg, Stockholm eller på hemmaplan"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.