Annons
Denna artikel är en annons i samarbete med Consensum.

Utbilda dig till Specialistundersköterska inom demens

Det här är Hilde Melin. Hon har arbetat med vård och omsorg på olika sätt i 25 år. Nu har hon gått utbildningen Specialistutbildad undersköterska inom demens. Hon är supernöjd med utbildningen och uppmanar alla som arbetar med demenssjuka personer att gå utbildningen. ”Utbildningen är en investering som du inte kommer att ångra. Oavsett ålder, det är aldrig för sent att gå utbildningen. Tveka inte, sök utbildningen.”, sa Hilde Melin när vi fick chansen att ställa några frågor till henne. Läs gärna mer om utbildningen på CONSENSUMS YRKESHÖGSKOLA. Men först, läs vad Hilde Melin har att säga om utbildningen.

Varför ville du utbilda dig till specialistundersköterska inom demensområdet?

”Demens är ett område som jag trivs att jobba med och jag kände att jag ville fördjupa min kunskap. Jag vill kunna ge en god vård och livskvalitet till de personer med demenssjukdom som jag kommer i kontakt med och ett bra stöd till deras anhöriga.”

Vad var bäst med utbildningen?

”Det bästa med utbildningen är att få möta lärare med en god kunskap och erfarenhet inom området, som förmedlar kunskap och information. Det smittade av sig på mig och inspirerade mig att stå upp och bana väg för en god kvalitet på demensvården. Det var också mycket inspirerande att träffa mina klasskamrater med olika bakgrunder, erfarenheter och kunskaper. Det har varit otroligt berikande i våra dialoger och diskussioner. Utbildningen ger dig alltid ny och aktuell kunskap inom demensområdet. Suget efter att lära mera blir större ju mera du lär dig. Kunskap ger dig en trygghet i din yrkesroll. Utbildningen har gett mig viktiga verktyg att använda i det jobb jag har idag. Med utbildningen får du ny och aktuell kunskap inom demensområdet och suget efter att lära mer blir större ju mer du lär dig. Kunskap ger dig en trygghet i din yrkesroll”.

Vilken nytta har du haft av utbildningen?

”Jag har haft stor nytta av utbildningen. Idag jobbar jag i Upplands-Bro kommun. Vi jobbar med stöd hela vägen vid demens. Jag jobbar med dem som nyligen fått sin diagnos. Vi har stödgrupper, anhörigstöd, dagverksamhet för personer med demens och jag har även föreläsningar och handledning. I mitt jobb har jag stor användning av det jag lärt mig i min utbildning. Den kunskap jag fick genom utbildningen har inspirerat mig i mitt jobb och det var bl a det som ledde till att vi förra året utvidgade och startade dagverksamhet för personer under 65 år med demens och att vi har utvecklat stödet till deras anhöriga, som är ett prioriterat område i de nationella riktlinjerna. Skolan har inspirerat mig att vara med och påverka och utveckla demensarbetet i min kommun. Kunskapen har gett mig trygghet att kunna ge professionellt stöd och trygghet att ge kunskapen vidare till andra.”

Här kan du läsa mer om utbildningen.

Denna artikel är en annons i samarbete med Consensum.

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Utbilda dig till Specialistundersköterska inom demens"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.