Annons

Två rekommendationer

I natt kom jag hem från min bilsemester i Europa, och nu sitter jag framför datorn igen. Försöker ställa om från härlig lättja till effektivitet. Från ofullständiga tankar till struktur. Det fungerar bara sådär. Och av erfarenhet vet jag att det kommer att ta några dagar innan jag samlat ihop mig själv igen (för jag har ju egentligen ingen större lust). Vad jag vill, och klarar av, är ändå att rekommendera ett par saker. Det ena är att läsa Gunnar Wetterbergs text ”Locka 50-taggare till äldreomsorgen”, en länk till den finns i nyhetsbrevet. I den uppmanar välfärdens rekryterare att tänka om. Att inte försöka locka yngre människor att arbeta i äldreomsorgen, utan att vända sig till människor i femtioårsåldern. Läs den. Det finns naturligtvis invändningar, det gör det alltid, men visst kan han ha en poäng. Eller vad tycker ni?

Det andra jag vill rekommendera är att, om ni inte sett den, se reprisen av SVT’s ”Sveriges bästa äldreboende”, som går nu i juli och augusti. Den 20 augusti sänds sedan ett nyinspelat program, där man följer upp. Vad har hänt sedan sist? Blev förändringen varaktig?

Det var mina rekommendationer.  Har ni några?

Hej så länge! // Lill

LÄS MER:  Hänger det på motivationen?

1 Comment on "Två rekommendationer"

  1. Om man ser till det faktum att empatigraden hos människor stiger med stigande ålder, så är det rätt att anställa äldre personal. Och då speciellt i vården av dementa.
    Tänk om det ginge att omstrukturera vården så att äldre personal i större utsträckning vårdade äldre utsatta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.