Annons

Tidstjuvar i äldreomsorgen: resor, rapportering och administration

-annons- Till höger står Johanna Lethin Jacobson, som är affärsansvarig på Tieto Healthcare & Welfare. (Hon kommer att finnas på Vitalismässan i Gbg 27-29 april) De har bl a utvecklat en handdator för dokumentation och planering och nu fyller de den med andra smarta tjänster, bl a nycklar. Ja, handdatorn som naturligtvis även är en telefon, är kopplad till särskilda nyckelfria lås och på så vis fungerar handdatorn som en nyckel. Just den tjänsten erbjuder de i samarbete med Phoniro.

Nu använder Tieto även ett analysverktyg Kvalitid, för att ta reda på hur man bäst organiserar och arbetar för att det ska bli så mycket tid som möjligt över för vårdtagare, de äldre. Det är ju ändå för deras skull som äldreomsorgen finns till.

När jag pratade med Tony Högnelid, han arbetar med just Kvalitid, och frågade vilka de största tidstjuvarna är så sa han att det brukar handla om;

1. Restider (det går oftast att planera restiderna mellan vårdtagarna på ett bättre sätt),

2. Rapportering (det går oftast att förlägga rapportering till tider på dygnet då vårdtagarna behöver personalen något mindre, det är inte säkert att hela personalstyrkan behöver höra hela rapporteringen osv – här finns mycket att göra),

3. Administration (många gånger går det att effektivisera administrationen – här menar han dock inte den dokumentation som har direkt med vårdtagarna att göra, utan snarare sådant som schemaläggning, beställningar mm). Han hade mycket klokt att säga, Tony Högnelid. Och allt det här går att göra med hjälp av Teknik som Tieto erbjuder.

Vill du veta mer om allt detta eller Procapita, LapsCare är du välkommen att boka in ett litet möte med Johanna på Vitalismässan (27-29 april i Gbg). Du kan ringa henne på tel. 010-481 54 63 eller maila johanna.lethin-jacobson@tieto.com.

 

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Tidstjuvar i äldreomsorgen: resor, rapportering och administration"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.