Annons

TEKNIK FÖR ÄLDRE: Utomhusträning för äldre

Beställ rapporten

När man blir äldre försämras muskelstyrka, balans och rörlighet. Förebyggande träning kan motverka det. Att träna ger samma effekt för en 90-åring som för en 20-åring. Med inspiration från Kina har två äldreboenden i Stockholm försetts med redskap för att underlätta för äldre att röra på sig. Det är det kommunala fastighetsbolaget Micasa som förvaltar och det rör sig än så länge om pilotanläggningar. Projektet har drivits av arkitekten Cecilia Jensfeldt. – Förebilden är de redskap som finns i gathörn och parker i Peking, berättar Cecilia Jensfeldt som tillsammans med sjukgymnasten Annelie Lagerberg valt ut redskapen och planerat anläggningarna i samverkan med medarbetare på Micasa. Projektet har finansierats med hjälp av pengar från regeringsuppdraget Teknik för äldre.  Läs mer och ladda ner eller beställ rapporten>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "TEKNIK FÖR ÄLDRE: Utomhusträning för äldre"

  1. Marianne Hansson | 8 september, 2020 kl. 12:03 | Svara

    Har sett en intressant film från parker i Kina med träningsredskap för äldre i parker och utomhusplatser.
    Vi blir allt fler som blir allt äldre det skulle vara fint och en framgång för hälsan hos många äldre om det fanns lättillgängliga redskap att tillgå i vardagen när man är ute på promenad.
    Jag tänker mig att man till att börja med skulle få introduktion om dessa redskap och att denna introduktion följs upp flera gånger. När man ”blivit varm i kläderna” skulle folk kunna hjälpa varandra att bekanta sig med de olika redskapen som även skall ha en skylt på sig vilken berättar om träningen på just detta redskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.