Annons

TEKNIK FÖR ÄLDRE: Renovera smartare med inventering

Hur många av landets närmare 2,8 miljoner lägenheter är anpassade för en bra tillgänglighet för äldre? Hittills har ingen kunnat ge ett svar. Men nu finns ett enkelt verktyg för inventering av tillgänglighet. – Om tillgängligheten i våra bostäder ska förbättras handlar det om det befintliga beståndet. Det gäller exempelvis att passa på när miljonprogrammets alla bostäder nu måste renoveras, säger Stefan Björling på SABO, Sveriges allmännyttiga bostadföretag.

Den IT-applikation som tagits fram på initiativ av SABO ger en del svar. Projektet förkortas TIBB, som står för tillgänglighetsinventering i befintlig bebyggelse. Stefan Björling säger att det är viktigt att ”tänka efter före”. Ska ett badrum renoveras är det oehört mycket billigare att samtidigt göra det mer tillgängligt, till exempel byta plats på wc-stol och handfat för att be bättre tillgänglighet.

Projektet är finansierat av regeringsuppdraget TEKNIK FÖR ÄLDRE. Vill du veta mer om IT-applikationen? Kontakta Stefan Björling på SABO stefan.bjorling@sabo.se

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "TEKNIK FÖR ÄLDRE: Renovera smartare med inventering"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.