Annons

Ta hand om varandra i påsk

Eftersom jag ont i huvudet och lite ont i halsen är jag hemma från jobbet och det är var det är. I vanliga fall hade jag struntat i det, kanske tagit en tablett och gått till jobbet i alla fall. Men nu är inget som vanligt och det är vad det är och eftersom jag gör allt som Folkhälsomyndigheten rekommenderar mig att göra (och inte göra), har jag bokat av påskfirandet med vänner och familj. Det är vad det är, tänker jag, vilket f ö är den vanligaste tanken jag tänker nu för tiden, att ”det är vad det är”. Inget att göra åt saken. Mer än det jag faktiskt kan påverka och göra. Som att ringa mina föräldrar oftare än jag brukar, nu när jag inte kan hälsa på dem. Som att erbjuda någon hjälp med småsaker. Som att skicka små sms till personer som jag tror vill ha lite kontakt, om än digital sådan. Som att lyssna på Anders Tegnell. Som att länka till den här filmen, som åtminstone jag blir glad av (filmad på ett boende för äldre). Eller som att länka till den här filmen, där en galning säger att vi ska akta oss för ett framtida vaccin mot Covid-19 eftersom vaccinet kommer att innehålla ett litet chip som gör oss till känslolösa mänskliga robotar. (Det är ingen film man blir glad av, snarare häpen. Men det är vad det är det också och det skadar inte att ha lite koll på vad som florerar på nätet. )

Glad påsk allesammans, så glad som den bara kan bli. Inte minst för er som kämpar på med att ta hand om alla de äldre, som behöver hjälp med livet. Ta hand om er själva och ta hand om varandra i påsk.

LÄS MER:  Ett modigt debattinlägg

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Ta hand om varandra i påsk"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.