Annons

Stödstrumpor i läckra färger

Det här är en annons, dvs jag får betalt för att publicera den här bilden och texten som följer. Men jag hade faktiskt gjort det ändå, för de här strumporna är så bra, jag har haft på mig mina hela helgen, och äntligen stödstrumpor i läckra färger. // Lill

Ta hand om dig

Brist på motion, långa perioder av stillasittande eller stående innebär en hög belastning på det venösa systemet. Det är venerna i benen och de venösa klaffarna som ser till att blodet flödar tillbaka till hjärtat och cirkulerar i rätt riktning. Cirkulationen understöds av en ”muskelpump” i vaden och om denna försvagas ökar trycket på kärlväggarna och resulterar i en expansion av venerna. Detta innebär att klaffarna inte längre kan slutas ordentlig och att onormalt stora mängder blod stannar kvar i de lägre extremiteterna. Resultatet av detta är trötta, tunga och svullna ben. Spindelvener, åderbråck och till och med bensår kan utvecklas.

Medicinska kompressionsstrumpor ger ett precist tryck på olika punkter av benet med störst tryck kring ankeln för att sedan avta gradvis längs med benet. På så vis motverkas expanderingen av venerna, klaffarna kan återigen slutas tätt och återflödet av blod mot hjärtat påskyndas. Dina ben kommer på nytt att kännas friska och aktiva, helt utan biverkningar!

VenoTrain Micro – den moderiktiga kompressionsstrumpan 

Bauerfeinds produkter har en garanterat tillförlitlig effekt och förstklassig komfort genom avancerade material och perfekt konfektion. VenoTrain Micro innehåller 50 % mikrofiber vilket innebär, till skillnad mot naturmaterial, att den andas samt att fukt avleds och på så vis kan en obehaglig värmeansamling undvikas. Kompressionsstrumporna stämmer väl överens med benets form och innebär utöver bekvämlighet även total rörelsefrihet. Genom vårt ”perfekt-fit” system kan vi erbjuda våra standardmodeller till ca 90 % av befolkningen med samma goda passform som skräddarsydda strumpor.

Med sin perfekta passform, höga användarkomfort, fina material och moderna look – skiljer sig våra kompressionsstrumpor inte nämnvärt från dagens moderna tights och kan bäras vid alla tillfällen så väl till vardags som till fest. VenoTrain Micro finns tillgängliga i ett stort antal modeller och utföranden: från vanliga strumpmodeller till hela strumpbyxor.

Livet är fullt av färg
Utöver vårt stora utbud av standardfärger tar vi varje vår och höst fram säsongens modefärger för att ge våra användare större valmöjlighet att klä sig efter personlig smak.

Användningsområden för kompressionsstrumpor:
• För att förebygga venbesvär
• För trötta och tunga ben
• Mot åderbråck
• Efter venoperationer
• Efter skleroterapi
• Under graviditet
• Vid resor

Läs mer>>

 

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Stödstrumpor i läckra färger"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.