Annons

Smart teknisk lösning. Personlarm i klockformat!

Jag gillar smarta tekniska lösningar. Och kan de kombineras med en trygghets- och frihetskänsla så är det fantastiskt! Att ge sin gamla förälder en frihet att kunna röra- och förflytta sej och en trygghet för oss anhöriga att veta hur det går…..ja då är det verkligen en win-win situation!!

Min mamma klarar sej för det mesta själv men behöver ändå hjälp med lite olika saker både i hemmet och med större matinköp osv. Hon vill försöka klara sej på egen hand, vara självständig och vi barn har många gånger svårt att få tiden att räcka till för att hjälpa henne.

Varje gång hon ska ut o handla ringer hon nån av oss för att meddela när hon går och sen hör hon av sej när hon är hemma igen. Både för hennes trygghetskänsla och för oss – så vi vet att allt gått bra. Denna tid då hon är hemifrån är jobbig. Vi vet aldrig hur hon klarar att gå med rollatorn, om hon trillat på vägen osv. Hon har iofs en mobiltelefon men om hon trillar eller något händer är det ju inte helt lätt att plocka fram telefonen ur väskan.

Därför blir jag så glad när jag får info om detta nya moderna personlarm med flera olika smarta funktioner. Ett GPS-larm som ser ut som en armbandsklocka – äntligen kan vi känna trygghet och slippa oro när mamma går hemifrån. Att den även fungerar inomhus, via WiFi o Bluetooth gör inte saken sämre!!

Personlarmet har som sagt flera funktioner. Man kan både prata o lyssna (2 vägs), Det sitter en panikknapp i mitten som är kopplad via en app till anhöriga (fem personer kan vara inlagda så svarar inte den första går larmet vidare till nästa osv). Förutom till anhöriga så kan larmet kopplas till ett flertal olika larmoperatörer vilket känns bra och tryggt för oss. Larmet är även kopplat till senaste spårningsfunktion så det går att lokalisera var hon är och om detta inte vore nog så har den även ett fallarm, dvs om hon ev skulle trilla inomhus så registreras denna plötsliga rörelse så någon kan komma o hjälpa till.

Vanligtvis är liknande personlarm klumpiga o fula men här har man tänkt även på designen – och det går att välja bland flera olika färger också vilket känns modernt och nytt!! Jag vill verkligen slå ett slag för MiniFinder Nano som är ny på marknaden med senaste tekniken inbyggd i ett armband!!

Vill ni veta mer kolla in filmen här….

Ni kan också kontakta MiniFinder Säljavdelning på sales@minifinder.se direkt så berättar de mer eller läs på minifinder.se  >>>

I vilket fall som helst så är det här teknik när den är som bäst dvs snygg, smart och funktionell!!

Om skribenten

Linda Marklund
VD och Marknadsansvarig Min Sektor AB
Telefon: 0703-404020 | Twitter: | E-post: linda@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Smart teknisk lösning. Personlarm i klockformat!"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.