Annons

Smart o enkel lärportal för utbildning i yrkessvenska – swedish4u

Lärportalen som är fylld med interaktiva övningar och uppgifter som är direkt kopplade till arbetet inom äldreomsorg och hemtjänst.

Det saknas arbetskraft inom äldreomsorgen och fler och fler nyanlända svenskar får arbete inom vården. Detta är naturligtvis  positivt men samtidigt inte helt problemfritt. Att ha för stora brister i sin grundläggande yrkessvenska *) skapar hinder som exempelvis:

* Svårigheter att förstå muntliga och skriftliga instruktioner.
* Svårigheter att kommunicera med sina kollegor, boende, äldre och anhöriga
* Att inte skriftligt kunna dokumentera sitt arbete.
* Svårt att aktivt delta i personalmöten.

Swedish4u heter tjänsten som erbjuder utbildning i yrkessvenska med flexibla självstudier som också kan kombineras med aktiv handledning. Med hjälp av en smidig och onlinebaserad lärportal kan den studerande när som helst logga in via sin mobil eller dator och öva på sin svenska.

Mbrak praktiserar på ett äldreboende i Vansbro. Parallellt med praktiken studerar hon yrkessvenska med hjälp av det digitala övningsmaterialet och så här säger hon: Jag tycker om att läsa och jag tänker på jobbet när jag använder det här.”

 

blog-img-2

I utbildningen ingår läs- och hörförståelse, uttal, ordkunskap och grammatik och man kan helt själv styra sitt studietempo.(Observera att självstudierna rekommenderas att kombineras med stöd av en handledare på arbetsplatsen!)

Priset är endast 99 kronor per månad (minimum sex månader)

Läs mer på www.swedish4u.se eller kontakta gärna ansvarig pedagog
Lotta Simonsson:, 0733-784403
lotta.simonsson@swedish4u.se

I oktober kommer även en utbildning för just handledare. En helt unik plattform för att göra handledningen av nyanställda och praktikanter effektiv och resultatorienterad. Läs mer om den här >>>

*Yrkessvenska handlar om att lära sig det språk som används på arbetsplatsen. De flesta som kommer till Sverige studerar SFI, svenska för invandrare, som är grundläggande allmän undervisning i svenska språket. Yrkessvenskan är inte en ersättning för SFI utan är ett mycket viktigt komplement där den studerande dels får lära sig det specifika fackspråket för ett yrke, dels öka det allmänna ordförrådet som är vanligt i arbetslivet. Sedan tillkommer naturligtvis sociala och kulturella koder som man lär sig på arbetsplatsen men som man också kan få närmare förklarade av sin lärare i yrkessvenska.

Bli den första att lämna en kommenter på "Smart o enkel lärportal för utbildning i yrkessvenska – swedish4u"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.