Annons

Sköterskorna spred skräck bland de äldre

De tre nattsköterskorna spred skräck på äldreboendet. Nu sägs de upp efter avslöjanden om tvång, felmedicinering och grova kränkningar. – Det som hänt är skrämmande men jag tror det kan hända överallt, säger enhetschefen Conny Eriksson. Läs mer på aftonbladet.se>>

LÄS MER:  Förändringsbenägenhet

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Sköterskorna spred skräck bland de äldre"

  1. Det är inte konstigt att sådant händer eftersom att de äldre inte vågar säga ifrån att något är på tok för när man bor på ett äldreboende blir man beroende av personalen, därför vågar man inte säga ifrån, gör du det kan du bli bestraffad och det är inte roligt. Bor själv på ett äldreboende.

  2. Johan Mattsson | 28 oktober, 2010 kl. 09:35 | Svara

    Hela händelsen i sig är fruktansvärd och dessa tre undersköterskor ska aldrig mer få arbeta med människor. Det som jag också reagerar för är att man helt felaktigt blandar ihop två yrkeskategorier. De skyldiga i detta fallet är undersköterskor och denna yrkesgrupp heter just undersköterskor och inget annat. Den grupp som det, då felaktigt och helt missvisande, skrivs mest om i dessa artiklar är sköterskor. Sköterskor och sjuksköterskor är samma yrkesgrupp. Är själv sköterska/sjuksköterska och känner här att fel yrkesgrupp blir dels indragen och och ännu värre utpekad som skyldig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.