Annons

Rökt kalkonbröst, potatisgratäng, ärtor, majs och paprika

 Kalkonköttet var gott. Potatisgratängen var inte särskilt god, potatisen hade en konstig bismak. Grönsakerna är det inte så mycket att säga om, sådana grönsaker smakar ju som de smakar. Idag såg maten faktiskt bättre ut än den smakade.

Lill betyg
Smak: 2
Lukt: 2
Utseende: 3

En reflektion:
Man vänjer sig. Efter bara ett par veckor kommer jag på mig själv med att inte förvänta mig så särskilt mycket och betygsätta maten utifrån det, dvs att det inte krävs så mycket för att jag ska vara nöjd. Jag får skärpa mig. Jag betygsätter utifrån min allmäna uppfattning om hur mat ska smaka, inte utifrån hur de här rätterna inbördes smakar, om ni förstår hur jag menar. //Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Rökt kalkonbröst, potatisgratäng, ärtor, majs och paprika"

  1. jag förstår vad du menar. men det är säkert därför många av dom gamla inte klagar för att de har vant sig vid maten och inte förväntar sig god mat. det är inte klokt

  2. Håller med. Inte klokt att man kan vänja sig vid att mat vare sig luktar, smakar eller ser säskilt god ut.

  3. Christian (Hemtjänsten) | 23 mars, 2009 kl. 19:58 | Svara

    Ser gott ut, men brukar vara för lite kött till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.