Annons

Potatismos från LIVA Energi

Mina föräldrar är mycket förtjusta i god mat, och i åtminstone min mamma lägger en hel del tid på att experimentera i köket och utveckla sina recept. De äter inte vad som helst, utan är kräsna, det är ingen idé att säga något annat. Och just därför, för att de är så kräsna, så ingår de i vår matpanel när vi nu framöver ska testa en del av den specialmat för äldre som finns på marknaden. Den här gången bjuder jag dem på potatismos från LIVA Energi.

Kräsna mamma börjar med att läsa innehållsdeklarationen, och kontrollerar att potatismoset innehåller tillräckligt med näring och extra mycket energi. För det är själva poängen med maten från LIVA Energi. Även den som inte äter en hel portion ska få i sig tillräckligt med näring.

Pappa läser ingen innehålsdeklaration utan smakar på moset med en gång. Det första han säger är att han gillar konsistensen, och att det smakar potatis. Sedan säger att att det behövs lite mer salt och peppar, men konstaterar att det nog är bra att var och en får bestämma hur välkryddat moset ska vara. Själv gillar han Tabasco och undrar om jag har någon sådan hemma.

Min mamma äter av princip egentligen inte pulvermos. Hon tycker att mos ska tillagas på riktigt sätt, dvs att man börjar med att skala potatisen. När hon smakat ser hon lite förvånad ut. Det var godare än hon trodde och hon frågar misstänksamt om jag tillagat moset enligt receptet på paketet eller om jag tillsatt något extra för att hon ska bli nöjd. Men, nej det har jag inte. Däremot tipsar LIVA Energi om att man kan lägga i en klick Dijonsenap eller kanske lite ansjovis för att förhöja smaken och göra moset ännu mer aptitretande. Men det är inget vi provar den här gången. Det får bli en annan gång. // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Potatismos från LIVA Energi"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.