Annons

Ökad självständighet, ökad trygghet, ökad delaktighet

När jag för första gången kom i kontakt med en dator, det måste ha varit i början på åttiotalet eller möjligen i slutet på sjuttiotalet, fyllde själva datorn  ett helt rum, så stor var den och simpla uträkningar kunde ta en halv dag för apparaten att utföra. Och ändå kändes alltsammans fantastiskt och otroligt modernt. Sedan dess har den hänt en del. Utvecklingen och användandet har gått i en svindlande snabb takt.

Däremot går it- och teknikanvändandet i vården och omsorgen fortfarande förvånansvärt långsamt, tycker ni inte det? Många hemtjänstlag sitter fortfarande och planerar komplicerade arbetsscheman och arbetspass med papper och penna, och ofta bara tillgång till en gemensam gammal stationär och långsam dator. Trots att tiden skulle kunna användas till betydligt mer värdeskapande aktiviteter än så. Det finns hur mycket smart teknik som helst, som gör livet bättre för äldre människor samtidigt som den underlättar för alla dem som arbetar i äldreomsorgen, och dessutom minskar kostnaderna, ibland på sikt och ibland med en gång. Men som ändå inte används.

Själva tänker vi lära oss mer om teknik på MVT2015 på Kistamässan nästa vecka. Gemensamt för tekniken som presenteras där är att det leder till ökad självständighet, ökad trygghet och ökad delaktighet. Allt det där som vi vill ska öka med andra ord. Varför inte titta förbi om ni är i närheten av Kistamässan onsdag-torsdag nästa vecka? Själv hoppas vi på att bli inspirerade.

Vi hörs! Hälsningar från Lill och Linda

PS. För att kunna ge er läsare lite input från MVT2015 skickar vi nästa vecka ut vårt nyhetsbrev först på fredag (och inte på torsdag, som vi brukar göra).

3 Comments on "Ökad självständighet, ökad trygghet, ökad delaktighet"

  1. Tacksam för tips om hur vi bäst påverkar vår kommun att driva på denna utveckling.

  2. Cecilia Eckervig | 16 januari, 2015 kl. 08:11 | Svara

    MVT2015 är onsdag-torsdag nästa vecka så ingen kommer på fredag och blir besviken! 21-22 januari. http://www.mvt2015.se

  3. Du har helt rätt Ceceilia Eckervig! Tack för påpekandet, det var slarvigt av mig. Har ändrat i texten nu. Hälsningar från Lill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.