Annons

Nyfikna på

Maria Tullberg som forskar i organisation och ledning. Hon har bl a tittat på ledningen i äldreomsorgen och är imponerad. Sverige har världens bästa äldreomsorg och är ett föredöme som organisation, säger hon. Här får du veta varför.

1. Varför tycker du att äldreomsorgen är ett föredöme som organisation?
 Här omsätts moderna ideer om självständighet, empowerment, ansvar och tillit i praktiken. Organisering av makt och ansvar sker mera horisontellt än vertikalt. En platt organisation med få formella chefer betyder ju inte att arbetet inte är organiserat och ansvar och inflytande fördelat. Inom äldreomsorgen ser organiseringen annorlunda ut än t ex inom industrin och känns inte alltid igen. Den stämmer inte riktigt med våra föreställningar om hur en organisation skall se ut (t ex med 20 anställda per chef). I praktiken tänker man vanligen ganska traditionellt och alla ord om självständigt arbete och egenmakt blir oftast bara ord från en HR-avdelning och på chefskurser. Här fungerar det ju faktiskt så. Tanke och handling finns hos samma personer. Medarbetarna prioriterar och fördelar arbetet själva. Dessutom har vi ju världens bästa äldreomsorg – det i sig är väl ett föredöme. Många kommer ju också hit för att lära.

2. Hur blev du intresserad av äldreomsorgen?
Jag har tidigare arbetat som konsult och ledarutvecklare bl a inom äldreomsorgen i många av Sveriges kommuner. I samband med ett annat forskningsprojekt om kommuner som framtida arbetsgivare blev jag förvånad över den negativa bild över äldreomsorgen, dess organisation och ledning som förmedlades. Den stämde inte med mina tidigare erfarenheter och jag ville därför på nära håll studera hur organisation och ledarskap fungerade.

3. Vad kan göras ännu bättre i äldreomsorgen, tycker du?
Mitt fokus är ju organisation och ledning – inte på innehållet i verksamheten. Ett område som jag tror kan utvecklas är hur man introducerar nyanställda och vikarier (oavsett om de arbetat inom andra enheter tidigare). Arbetskamraterna är viktiga vad gäller vilka normer, rutiner och föreställningar om arbetet som förmedlas. Med en stor rörlighet i vardagen bland personalen t ex genom schemaläggning med mycket deltider är det svårt att få ett fungerande system med introduktion. Samtidigt är det viktigt att det blir en bra introduktion med en positiv start på ett nytt arbete. Ta hand om alla nya lika väl som elever med fadder utsedd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.