Annons

Ny bok: Matglädje på 20 minuter

Matglädje på 20 minuter är en receptbok tänkt att inspirera hemtjänstpersonal och närstående som lagar mat hemma hos äldre. Att ibland få njuta av nylagad mat även när man själv inte förmår laga den ger många äldre matlusten och matglädjen tillbaka.Boken har fokus på snabba, lätta och igenkännbara rätter som kan tillagas på mindre än 20 minuter. De är baserade på hel- och halvfabrikat och flera av rätterna kan tillagas både i mikrovågsugn och på spisen. Boken innehåller också förslag på vad man kan ha i kyl, frys och skafferi samt tips på bra livsmedelshygien vid matlagning.

Titel: Matglädje på 20 minuter, Författare: Nätverket för äldres mat och måltider i Uppsala län, Antal sidor: 72, Pris: 124 kr exkl moms och frakt. Beställ med ett mejl till bok@minsektor.se. Uppge titel, antal och leveransadress.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

6 Comments on "Ny bok: Matglädje på 20 minuter"

  1. det vore väl bra men med tanke på att många äldre är undernärda just för att pensionen inte räcker till så skulle det vara en omöjlighet att betala 124 plus moms och frakt faktiskt.

  2. Jag tycker att det verkar vara en bra bok, som mycket väl kan förbättra hälsan hos många, och därmed ökad livskvalitet. Känns gnälligt att beklaga sig över priset, nog går det att få ihop de pengarna för i princip alla. För resten kan ju även någon närstående köpa den som present, ett julklappstips. (Ja, jag vet att inte alla har någon närstående som stöd och hjälp!) Hoppas att det blir en väl spridd bok.

  3. Margareta Krakowski | 25 november, 2010 kl. 09:51 | Svara

    Hej,
    varför inte ge boken i julklapp till personalen i äldrevården.

  4. I många kommuner (jag skulle tippa på de flesta) så lagar inte hemtjänstpersonal mat. Det är inget som normalt beviljas. Behovet tillgodoses med sk mattjänst.

  5. Boken har faktiskt delats ut i vissa kommuner och det finns visst kommuner som lagar mat i hemmet!

  6. Jag studerar som kock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.