Annons

NY BOK: 16 typer av chefer

Författarna har renodlat sexton olika chefstyper som har personlighetsdrag som alla kan känna igen. I de allra flesta fall finns det lösningar på problemen som uppstått. En lättsam bok om ett svårt ämne.

”Det första Anders sa när han slagit sig ner i min stol på mottagningen var att han var övertygad om att alla på hans arbete tyckte att han var en arrogant skitstövel. Det gjorde mig på inget sätt överraskad, utan jag såg det som fullt möjligt. Inte för att Anders såg ut på ett visst sätt eller framstod som en potentiell skitstövel, utan bara för att sådant faktiskt händer på våra arbetsplatser. Vad som däremot förbryllade mig lite var att han bara jobbat där i två veckor och redan hade hunnit få hela arbetsplatsen emot sig. Det kräver en viss kompetens, om man säger så.”Lite längre ner i kapitlet kommer en del av svaret:

”En person som av många uppfattas som väldigt målmedveten kan av andra upplevas som arrogant i sin strävan att uppnå sina mål. Det är kanske inte nödvändigtvis ditt sätt att vara som bestämmer vem du är, utan det bestäms av dina betraktare.”
En bok som ger dig insikter om vilka signaler du skickar ut som chef och varför din chef skickar ut så konstiga signaler.

Läs om boken i tidningen Chef>> Läs om boken på Komlitts bokblogg>> Beställ ett ex till dig själv, det är du värd >>

LÄS MER:  Nyhetsbrev 24 september 2020

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "NY BOK: 16 typer av chefer"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.