Annons

Nu fattar jag!

Jag har alltid tyckt att sådana där färdigpackade matportioner, som hemtjänsten levererar till många gamla – ser lite trista och oaptitliga ut. Men nu fattar jag. Maten ska naturligtvis inte ätas ur plastlådorna utan serveras på vanligt porslin. En helt annan femma, maten ser helt plötsligt god ut. För ni gör väl det, ni som levererar maten, serverar den på porslin? Eller?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

7 Comments on "Nu fattar jag!"

  1. Jag skulle gärna vilja äta med de gamla, men vi hinner inte. Vi har bara 5 minuter på oss med maten.

  2. Vi bara lämnar in maten. Sen går vi. Märker att de gamla oftast äter direkt ur förpackningen

  3. Servera på vanlig tallrik och duka fint skämtar ni eller. När ska vi hinna.

  4. Hur lång tid tar det att lägga upp maten så att det ser ok ut? Mot hur lång tid det tar att lägga på frustrationen att inte göra det. Snälla ni tänk relationorigenterat och inte uppgiftsorigenterat. Vem arbetar vi för?

  5. Jag håller med Maria. Att vi lägger upp på tallrik är det minsta vi kan göra. Jag skulle själv inte vilja äta direkt ur paketet. Det tror jag ingen vill.

  6. Låter som att vi har tur här i Västerås. Många av våra hemtjänst brukare har i sitt bistånd att vi ska servera maten och sitta kvar medans de äter. Men jag förstår er andra som bara ska leverera maten och knappt hinner säga smaklig måltid innan ni måste gå till nästa.

  7. Med den nedskärning av personal förstår jag att det måste går till som Eva och uppgiven nämner.
    Det var väl ändå inte så hemåldringsvården, om man nu kan kalla det för vård, skulle se ut. Åldringar med hjälpbehov är en eftersatt grupp och ingen förbättring för dem kommer att ske om inte ålderdomshemmen införs på nytt. Hur kan våra styrande egentligen ha lagstiftat om ett sådant liv för våra gamla hjälpbehövande i hemmen. Alla andra grupper i samhället har det bättre. Till och med fångarna på våra fängelser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.