Annons

Normala reaktioner på en onormal situation

Det är uppenbart att vi hanterar den här pandemin på olika sätt. Jag har personer i min närhet som säger att det känns som att de trillat ner i ett svart hål medan andra mest klagar på att de är uttråkade. Så finns det de som säger att de inte påverkas över huvud taget och de som är riktigt rädda och drabbas av panikångestattacker. Själv har jag reagerat med ilska. Varje dag blir jag arg på någon eller något. Det kan vara någon som säger något, och som jag i vanliga fall inte hade noterat eller ryckt på axlarna åt. Men inte nu. Eller någon som har en röst och ett tonfall, som jag tidigare tyckt varit lite irriterande, men som nu väcker ilska och frustration. För det mesta döljer jag min ilska (tror jag), men ibland lyckas jag inte med det och då får jag be om ursäkt efteråt. För mina ilskna reaktioner är inte rimliga, de är krisreaktioner. Precis som oro, ångest, sorg, skuld och nedstämdhet också är krisreaktioner, dvs normala reaktioner på en onormal situation och de kommer inte att vara kvar för evigt. Mina och andras krisreaktioner kommer att mattas av, för så fungerar vi människor när vi kastas in i kris. Men just nu är det som det är och då får vi försöka bidra med det vi kan och följa de råd och rekommendationer vi får från Folkhälsomyndigheten. Kom bara ihåg att det är situationen som är onormal, inte våra reaktioner. // Lill

LÄS MER:  Vad är det vi inte pratar om?

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Normala reaktioner på en onormal situation"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.