Annons

Något att se fram emot

Jag brukar regelbundet tänka på sådant som gör mig glad här i livet. För då blir jag både glad för stunden och får hjälp med att fokusera på glädje rent allmänt (till skillnad mot om jag skulle tänka på det som gör mig ledsen). Utöver att tänka på det som gör mig glad, brukar jag tänka på sådant som engagerar mig och som ger mig energi, sådant som jag går igång på helt enkelt. För när jag tänker på de sakerna, får jag ännu mer energi plus att jag får rätt fokus. Ja, ni fattar. Det är inte så komplicerat. Tankar och känslor hänger ihop och eftersom man kan styra sina tankar, kan man styra sina känslor (inte alltid, inte jag i alla fall, men i förvånansvärt stor utsträckning).

Senaste tiden har jag dock märkt att det blivit lite svårare att hitta det där att gå igång på och se fram emot. Det är i sig inget jag oroar mig över, jag ser det helt enkelt som en liten höstdipp, men trots allt är livet lite tråkigare än vanligt just nu, vilket inte är någon katastrof eftersom jag räknar med att det ska gå över. Frågan är snarare hur jag skulle tänka och känna om jag inte räknade med att det skulle gå över. Om jag istället tänkte att det skulle vara så här resten av mitt liv.

Det där funderar jag på när jag läser om Elisabeth Fransson Adolfsson. Hon är aktivitetssamordnare på ett äldreboende och jag läser om henne i Kommunalarbetaren. Artikeln handlar egentligen om arbetsglädje och om personliga drivkrafter och det är uppenbart att Elisabeth Fransson Adolfsson älskar det hon gör (och bara det blir man ju glad av att läsa), men det jag fastnar vid, det är det hon säger om hur viktigt det är att ha något att se fram emot. För hon har naturligtvis rätt. Vår syn på framtiden påverkar vår syn på nuet. Och har jag inget att se fram emot tappar jag energi och livslust i nuet. Precis som det motsatta. Har jag något att se fram emot, blir jag gladare i nuet. Trevligheter är alltså inte bara trevliga för stunden. De är även trevliga att tänka på efteråt och framför allt, trevliga att se fram emot.// Lill

LÄS MER:  Glad och trevlig midsommar!

Bli den första att lämna en kommenter på "Något att se fram emot"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.