Annons

Motionsdatorspel hjälper hjärnan minnas

Att motionera med hjälp av datorspel kan skydda hjärnan och minnet bättre än enbart motion. Det visar en amerikansk studie där 101 försökspersoner över 50 år fick träna sin kondition på en motionscykel, tre gånger i veckan i tre månader. De som samtidigt kopplade cyklandet till ett datorspel fick bättre minne. Läs mer på sverigesradio.se…

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

1 Comment on "Motionsdatorspel hjälper hjärnan minnas"

  1. Fasligt vad sugen jag blev på peoparkakpr nu då!Så mycket så jag faktiskt var tvungen att läsa om inlägget för jag insåg när jag kom längst ner att jag liksom inte tagit in vad det stod eftersom jag fortfarande suktade efter pepparkakan haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.