Annons

Mitt namn är Lena och jag arbetar med e-Planering

Hej!

Mitt namn är Lena Borg och sedan en tid tillbaka arbetar jag som Account Manager med ansvar för e-Planering på Alfa kommun & landsting AB. Här utvecklar och marknadsför vi IT-lösningar åt kommuner, landsting, statliga verk och
privata vårdgivare.

Jag tänkte berätta lite om Alfa e-Planering som är ett webbaserat planeringsverktyg för hemtjänst, särskilt boende, LSS och HVB inom kommunal och privat regi. Verktyget erbjuder en effektiv planering med den äldre i centrum och utifrån beviljade insatser.

Man kan säga att e-Planering är hemtjänstlokalernas och äldreboendenas whiteboardtavlor, där man tidigare planerade vem som skulle göra vad. Denna info har vi sedan stoppat in i ett webbaserat format för dator och mobil applikation och utöver planering finns även återrapportering, statistik och uppföljningsfunktioner.

I Alfa e-Planering känner man igen sig från Whiteboard planeringen och det är precis som då kompetensen hos personalen och behoven hos de äldre som styr hur dagens planering kommer att se ut. Alfa e-Planering kan användas separat men kan även integreras med andra system. Vi är också stolta över vår superenkla mobila app som hanterar planeringen för dagen och som alla kan lära sig hantera på några minuter. Den mobila appen har en återrapporteringsfunktion som skapar stöd för personalen och här får man även sitt dagsschema med de insatser/besök som är planerade. När besöket/insatsen är genomförd kan personalen dokumentera om det är något av vikt som kollegorna behöver veta och därefter kvitterar man att insatsen är utförd, det blir ett kvitto på utfört arbete.

Jag har tidigare arbetat som undersköterska, vårdutvecklare, enhetschef och områdeschef inom sjukvård, kommunal- och privat äldre och demensomsorg. Då saknade jag verktyg som kunde tydliggöra planeringen på ett enkelt och överskådligt sätt men även möjligheten till information om ex vårdtyngd, kontinuitet och uppföljning kring att de äldre fick den hjälp de hade rätt till.

Jag tycker det är en fördel att ha erfarenhet av äldreomsorgen med de utmaningar, krav och regler som ställs på utförarna. Det blir mycket enklare att förstå behov och önskemål och jag uppfattar att kunden känner sig trygg med att jag förstår deras vardag. Det känns roligt att få möjligheten att dela med mig av ett planeringssystem som jag själv saknat.

Vi får ofta höra att våra kunder är nöjda med hur enkelt det är att planera i Alfa e-Planering och inte minst hur smidig vår mobila app är – alla kan använda den. Det händer att personer som börjar på nytt jobb hör av sig och vill absolut ha med sig Alfa e-Planering till sitt nya arbete. Det är verkligen ett gott betyg. Vi har även en bra support med en väldigt kort svarstid, det hör vi ofta, man får återkoppling och hjälp väldigt snabbt.

Blir du nyfiken och vill veta mer så berättar jag gärna. Enklast når du mej på lena.borg@alfakl.se

Med vänlig hälsning

Lena Borg, Account Manager

Bli den första att lämna en kommenter på "Mitt namn är Lena och jag arbetar med e-Planering"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.