Annons

Missförhållande inom äldrevården

Hittills i år har 1 245 fall av tillbud anmälts till kommunens medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, för bedömning. Det handlar om försummelser, missförhållanden och sexuella övergrepp inom kommunens äldre och handikappomsorg. De flesta fallen handlar ombrister vad det gäller läkemedelshanteringen inom omsorgen. Läs mer på www.linkopingstidning.se>>

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

4 Comments on "Missförhållande inom äldrevården"

  1. Siffran säger mig ingenting. Är det en hög siffra? Är kvaliteten dålig i Linköping eller är vi bra på att anmäla? Någon som vet?

  2. Alla vill att precis allt ska vara perfekt i vården men de är sällan beredda att ta ett eget steg på denna väg.Fel och brister kommer alltid att finnas här precis som i övriga samhället annars hade det ju varit ganska egendomligt men så fort minsta lilla uppdgas låter det som en ren katastrof.Inte konstigt att mycket vårdpersonal tröttnar och ägnar sig åt andra yrken.

    Välbemött anhörig i äldrevården,Nina.

  3. Tyvärr är det nog så att det finns en och annan personal inom vården som inte är lämpade att ta hand om sjuka människor. Vanvård och dåligt bemötande, ibland intill grymhet, sexuella trakasserier, felmedicinering är ingenting man ska acceptera. Modiga människor likt Sarah Wägnert, Lex Sarahs grundare, som vågade ifrågasätta vården av gamla människor på ett vårdboende behövs det många av.

  4. Det klart att det finns en och annan inom vården som inte är lämpade att ta hand om gamla, men det är ingen skillnad på vården och andra jobb, tänk på lärare, börsmäklare, snickare eller vad som helst, men det är bara vi i vården som alla klagar på, även lärarna. Tror ni att det är en slump att alla klagar på kvinnojobben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.