Annons

Mindre sött efter maten

Inget sött efter maten på vardagar inom omsorgen. Det är vad som lagts fram i det förslag som nu gått på remiss för omsorgen att fatta beslut om. Varje efterrätt kostar pengar, och vi tycker att det vore bättre att lägga resurserna på att tillaga en godare dessert, även om den serveras färre dagar, säger Mikael Sandberg som är kostchef i Vimmerby. Läs mer på vimmerbytidning.se…

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

3 Comments on "Mindre sött efter maten"

  1. Roy Blad Husiegård | 18 februari, 2011 kl. 15:09 | Svara

    Dåligt förslag tycker jag.
    De äldre behöver all energi de kan få dagligen.
    Ibland är de så att de äter bara efterrätten och hoppar över huvudrätten för att det smakar inte.
    I dessa fall blir det ordentliga hopp mellan energiintaget.

  2. med tanke på att små rum är så dyra och hyran höjs och andra avgifter som inte är godtagbara så skall de ha fina goda desserter och hur mycket de vill ha av desserten varje dag. Vissa dagar kanske de bara vill ha pytte lite och vissa dagar kanske de skulle vilja ha två portioner. Samma med maten.Med tanke på va d äldreboende tar för pengar så skulle det vara bästa att varje boende får välja vad de vill ha för mat varje dag. Mycket dåligt förslag

  3. Gunilla Arneström | 20 februari, 2011 kl. 22:54 | Svara

    Det var det dummaste jag läst.Varför används pulver till krämer och fruktsoppor,smakar inget och är dyrt. I storköken finns kompetens,att laga efterrätt på frysta bär eller annat färskt under säsong. Det blir billigare än pulver,har provat det konseptet ett antal år så vet att det stämmer.De äldre behöver all energi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.