Annons

Mer och mindre

Gott nytt år allesammans! Jag hoppas att 2020 har börjat bra. För en del är ett nytt år, och i det här fallet ett nytt decennium, något stort som firas in med champagne och ambitioner, hummer och nyårslöften. För andra är det inte alls så. Istället rullar tiden och livet på, alldeles oavsett den där sekunden på nyårsnatten när ett år övergår i ett annat. Själv gillar jag känslan av nystart och uppskattar den där skjutsen jag får av att ett nytt år. Det ger lite energi. Utan nyhetslöften, ska sägas. Istället har jag gjort det lätt för mig och helt enkelt frågat mig själv vad jag vill ha mer av i mitt liv och vad jag vill ha mindre av. Svaren har handlat om alltifrån havsluft, som jag vill ha mer av och ineffektiva arbetsmöten, som jag vill ha mindre av. Med den insikten börjar jag det nya året och sedan ska jag göra vad jag kan för att få mer av det jag vill ha mer av och mindre av det jag vill ha mindre av.

Att tänka igenom vad man vill ha mer och mindre av i sitt liv, är ett enkelt sätt att få syn på det man vill förändra (om det nu är något som man vill förändra). Det gäller i alla sammanhang och det gäller allt. Mer apelsiner, mindre kaffe (eller tvärtom)! Mer yoga, mindre tv-tittande (eller tvärtom)! Mer och mindre är dessutom ett enkelt sätt att ta reda på vad andra vill. Man kan fråga arbetskompisen eller chefen. Vad vill du ha mer och mindre av? Arbetar man i äldreomsorgen, kan man fråga de äldre man träffar. Vad vill du ha mer och mindre av? Det är helt enkelt en bra fråga att ställa. Kanske rent av årets fråga.

LÄS MER:  Jämför du?

Ha det gott! Vi hörs igen nästa vecka. // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Mer och mindre"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.