Annons

Mer fantastisk teknik från Elmiamässan: NYCKELFRIA LÅS

Det är ett tag sedan jag jobbade med hemtjänst, men när jag gjorde det så hade vi ett helt litet rum fullt av nyckelskåp med nycklar till dem vi skulle hem till. Vi hämtade ut nyckeln när vi gav oss iväg och vi lämnade tillbaka nyckeln när vi kom tillbaka. När larmpatrullen arbetade på nätter och helger fick de åka till respektive äldreboende för att hämta nyckeln till den de skulle till. Ja, jag tror ni förstår – en väldans massa tid gick åt till att hantera nycklarna, vi hade tom särskilda personer som var ”nyckelansvariga”. Nu behöver man dock inte hålla på så, för nu finns det teknik som gör att man slipper, nu finns nyckelfria lås. Här testar jag ett av dem som finns på marknaden. Nycklarna finns s a s i mobiltelefonen som jag håller i handen. Det betyder att jag alltid har nycklarna med mig och jag behöver aldrig bekymra mig för att glömma lämna tillbaka nycklarna innan jag går hem. Snacka om att spara tid. Självfallet sparar man in kostnaden för låsen vädligt snabbt! // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Mer fantastisk teknik från Elmiamässan: NYCKELFRIA LÅS"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.