Annons

Mat- och serveringstips från Liva Energi!

-Äldreomsorgsbloggen i samarbete med Liva Energi- Förra året testade jag en del av äldreomsorgsmaten i min hemkommun. (Se inslag på det på TV 4-nyheterna>>) Just den maten, från just den leverantören, var inte särskilt god. Inte heller var den vacker för ögat eller luktade gott, vilket förvånade mig – för visst måste det gå att göra bra och aptitlig mat även för äldre? Och javisst går det.

Jag har nu, tillsammans med mina föräldrar, provätit mat från Liva Energi, en särskild meny speciellt anpassad för äldre. Liva Energi är mat med 30% mer energi än i annan mat. Det betyder att även den som inte äter en hel portion faktiskt får i sig den energi man behöver, och därmed får kraft att orka mer.

Här provtestar vi potatismos, äpplepaj, broccolisoppa, bondomelett och nypondryck mm >>>

Här finns lite olika serveringstips mm >>

 Vill du veta mer redan nu, föreslår jag att du tittar lite på Liva Energis hemsida. Där finns mer information om maten, serveringstips och andra nyttiga saker. // Lill

Trevlig läsning och, förhoppningsvis får ni lite inspiration till både mat, dryck och servering!

Lill Jansson,  lill@minsektor.se

LÄS MER:  Nyhetsbrev 17 sep 2020

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

2 Comments on "Mat- och serveringstips från Liva Energi!"

  1. ja om det verkligen innehåller 30% mer energi skulle det vara mycket bra men man måste också tänka på att bygga upp portionerna varje dag även för fattigt folk. Det sägs ju att magsäcken krymper och då tar det tid att arbeta upp till normal portioner. På äldreboenden borde all mat vara gratis och de borde kunna gå och ta mellanmålssnack också. Vissa dagar går bättre än andra när man arbetar sig upp men sedan så kommer ju ett annat problem mat är dyrt bröd är dyrt, pålägg är dyrt och det skall inte äldre behöva tänka på vare sig de bor i sin lägenhet eller sitt hus eller på äldreboende och ännu dyrare på äldreboenden. Om en äldre äter bara en halv portion eller mindre så tar man lite extra varje gång, ibland måste man börja med pytte lite extra varje gång.

  2. Det här låter lite som halleluja! Hur kommer det sig att ni väljer att lyfta fram just Liva? Är det betald reklam, i sånt fall borde det tydligt anges att det är en annons!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.