Annons

Mamma och pappa äter äpplepaj från LIVA ENERGI

Det här är mina föräldrar. Två personer som är mycket förtjusta i god mat, och i åtminstone min mamma lägger en hel del tid på att experimentera i köket och utveckla sina recept. De äter inte vad som helst, utan är kräsna, det är ingen idé att säga något annat. Och just därför, för att de är så kräsna, så ingår de i vår matpanel när vi nu framöver ska testa en del av den specialmat för äldre som finns på marknaden. Den här gången bjuder jag dem på äppelpaj med vaniljglass. Äppelpajen kommer från Liva Energi och är extra energiberikad. Varför? Jo, för att även den som inte äter hela portionen ska få i sig den energi som behövs. Äppelpajen är fantastiskt enkel att bjuda på. Ta bara ur den ur frysen dagen innan och förvara den i kylen fram tills det är dags att servera. Glass eller grädde, eller varför inte båda delarna, blir perfekt till pajen.

Vad tyckte då mamma och pappa?

Så här sa mamma:

  • Oj, det är ju riktiga äpplebitar i! Det trodde jag inte. Vad gott!
  • Det går inte att ta miste. Det här smakar verkligen äpplepaj.

Så här sa pappa:

  • Om jag flyttar till ett äldreboende och får sådant här käk, kommer jag i allafall inte att vara missnöjd med maten.
  • En positiv smakupplevelse, det måste jag säga.

Ja, ni hör själva. Två skeptiska personer som blir positivt överraskade. Det blev jag fö själv också. Så här ska äpplepaj smaka. // Lill

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.