Annons

Lust till livet – boken som ger idéer och inspiration

Det mesta som skrivs om äldreomsorgen är eländesbeskrivningar – personalen är stressad och de äldre är understimulerade och bortglömda. Visst kan man som personal vara stressad och visst kan omsorgen på sina håll bli bättre, jag säger inget om det. Men redan idag finns mycket som är bra. Det finns äldreboenden där de äldre trivs. Där det finns social stimulans och god mat, där personalen hinner med och där man tillsammans arbetar utifrån en gemensam, positiv värdegrund.

Gunnel Carlsson är en av dem som varit med och skrivit boken

Med på releasepartyt var Monica Berglund från Tre Stiftelser och Annelie Hellenius från TENA, som varit med och finansierat boken

I boken ”Lust till livet” beskriver personalen på Tre Stiftelsers äldreboenden sin värdegrund och sin praktiska vardag. Vad det handlar om är till stor del att man, även när man blir äldre, får fortsätta att vara den person och den individ man alltid varit.

I samband med att boken släpptes arrangerade Tre Stifelser ett releaseparty. Bara en sådan sak – ett releaseparty – visar vilken positiv inställning man har, tycker jag. // Lill

PS. Därför sponsrar TENA Lust till livet 

I boken Lust till livet visar Tre Stiftelser hur det går att öka livskvaliteten för vårdtagare inom äldreomsorgen. Det är precis vad vi på TENA strävar efter varje dag, och anledningen till att vi har sponsrat den här fantastiska boken. Boken beskriver hur det går att sätta guldkant på tillvaron genom att se till de äldres individuella behov och anpassa de dagliga rutinerna. Utan att det behöver kostar mer pengar. Detta arbetar vi för att skapa inom inkontinensvården. Med individuellt utprovade skydd och anpassade rutiner kan vi öka livskvaliteten för vårdtagarna, och samtidigt sänka de totala kostnaderna. Vi brinner för att förbättra för de äldre, därför är det ett stort nöje att samarbeta med Tre Stiftelser.

Om skribenten

Lill Jansson
Redaktör för Äldrenytt.se
Telefon: 0735-315237 | Twitter: lilljansson | E-post: lill@minsektor.se

Bli den första att lämna en kommenter på "Lust till livet – boken som ger idéer och inspiration"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.